Nieuws

Op deze pagina vindt u alle nieuwsberichten en ontwikkelingen van de Kracht van Kracht.

Workshop "Kracht in de gymles" groot succes!

In het afgelopen jaar hebben docenten lichamelijke opvoeding van de betrokken interventiescholen extra aandacht besteed aan krachtoefeningen in hun gymlessen. Op 4 februari 2016 zijn deze docenten tijdens de workshop "Kracht in de gymles" samen gekomen op de Universiteit Maastricht om ervaringen en gedachten uit te wisselen over deze krachtlessen.

Naast het brainstormen over krachtoefeningen en spellen voor de gymlessen, hebben de docenten ook een rondleiding gehad door het beweeglab, door the Metabolic Research Unit en het Virtual Reality lab. In het beweeglab lopen mensen over een loopband en kunnen er allerlei beweeganalyses worden gedaan. In the Metabolic Research Unit kunnen onderzoekers precies meten hoeveel vet en spieren mensen hebben, en wordt er onderzoek gedaan naar hoeveel energie mensen verbruiken in rust, of tijdens inspanning. In het Virtual Reality lab kregen de gymdocenten een bril op waardoor ze zich opeens in een heel andere omgeving bevonden. Al met al een unieke ervaring!
 

 


 

Consortium Meeting Kracht van Kracht

Maandag 9 februari 2015 vond de tweede z.g. Consortium Meeting van het Kracht van Kracht project plaats. Bij een Consortium Meeting worden alle betrokken partijen van Kracht van Kracht uitgenodigd. Er waren een paar ziekmeldingen (vervelende griep dit jaar). Annemie Schols heette namens de UM iedereen welkom, in het bijzonder twee vertegenwoordigers van de Provincie Limburg en van het convenant Limburgers op Gezond Gewicht: Rob Widdershoven en Fred Reinders. Daarna gaf Gill ten Hoor een overzicht van wat er de afgelopen jaren is gebeurd.
 

Rob Widdershoven en Fred Reinders
Provincie Limburg
Gill ten Hoor
UM

 
Abida Durani legde uit hoe het Programma Sport van ZonMw, de financier van Kracht van Kracht, er uitziet en wat de doelen zijn.
Roger Creusen vertelde hoe KvK een plek heeft gekregen in de CITAVERDE scholen. Michael Dunk deed hetzelfde voor de DaCapo scholen en Frank Schings voor de LVO scholen.
 

Frank Schings
LVO
Abida Durrani (ZonMw) en
Roger Creusen (CITAVERDE)

 
Jeroen Nijhuis presenteerde de rol van RiskCare nu en mogelijk in de toekomst. Michiel Vestjens gaf een kijkje achter het scherm van www.krachtvankracht.nl. Tenslotte startte Conny van Hout (CITAVERDE) de discussie over hoe het straks verder moet met Kracht van Kracht, en vooral de rol van de Gemeenten daarbij. Al met al een prettige en nuttige bijeenkomst.
 

Conny van Hout
CITAVERDE
Michael Dunk
DaCapo

 


Kick Off op het CITAVERDE College

Afgelopen woensdag was het zover: op de vier betrokken CITAVERDE Colleges (locatie Heerlen, Roermond, Nederweert, en Horst) werd het Kracht van Kracht programma officieel gestart.

Tijdens deze bijeenkomst gaf Gill ten Hoor de laatste updates en reikte hij symbolisch de Kracht van Kracht Toolbox uit aan alle betrokken interventie-scholen (op de foto LO Docent van het CITAVERDE Heerlen, Sander Berkx).
 

De Toolbox bevat onder anderen materialen voor de gymles, handleidingen voor de docenten en werkboeken voor de leerlingen.

Naast de CITAVERDE scholen, zullen ook DaCapo Born, het Bonnefanten College te Maastricht en het Sint Jans College in Hoensbroek starten met het programma.

De controlescholen van het onderzoek (andere DaCapo locaties en LVO scholen) zullen na de onderzoeksperiode het programma aangeboden krijgen (September 2016).