Wist je dat...

… volgens de huidige beweegrichtlijnen moeten jongeren 1 uur per dag matig tot intensief bewegen en minstens 3x per week spier- en botverstekende activiteiten uitvoeren.

Maar...

… dat slechts 37% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar voldoet aan deze richtlijnen?

 

 

Door te bewegen...

verminder je de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en depressieve symptomen. Verder zit je gewoon lekkerder in je vel!

Jij kunt helpen...

…door je kind(eren) bewuster te stimuleren om te bewegen en te blijven bewegen!

 

 

 

De Kracht van Kracht voor ouders/verzorgers

De Kracht van Kracht is een programma voor scholen. Als de school van uw kind deelneemt aan dit programma betekend dit echter niet dat ‘alles opeens anders is’. Het programma bestaat uit iets meer aandacht voor krachtinspanningen en beweegmotivatie tijdens de gymlessen (in elk geval zo’n 10-15 minuten per les) en motivatielessen. In totaal zijn er in het eerste jaar zo’n 15 motivatielessen (verspreid over het jaar). Docenten op de school van uw kind zullen deze begeleiden, en uw kind kan deze zelf uitvoeren. Deze lessen focussen vooral op het belang van voldoende bewegen, en helpen uw kind bij het zoeken naar een sport/beweegactiviteit die bij hem/haar past. Vraag vooral eens naar deze lessen – misschien vindt u samen wel een leuke beweegactiviteit die bij uw kind past!

Beweegt uw kind al voldoende? In dat geval is het vooral belangrijk dat uw kind gemotiveerd blijft om te blijven bewegen. In dat geval helpen de lessen met het stellen van bepaalde doelen (bijvoorbeeld: een snellere tijd neerzetten, het verbeteren van bepaalde technieken) om uw kind nóg gemotiveerder te maken.

Wist je dat?

Feiten en Fabels
Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Maastricht. In de afgelopen 10 jaar hebben we de nodige Mythes verzameld.

…1 op de 3 ouders gelooft dat Krachtinspanningen slecht zijn voor jongeren. Zo zou dit zorgen voor meer blessures, slechtere groei en ‘een lelijk uiterlijk’. Het tegenovergestelde is echter waar: Er is geen bewijs dat krachtinspanningen de groei belemmeren, wel is er bewijs dat krachtinspanningen blessurepreventief werken en op den duur de fijne motoriek verbeteren! Wat wel belangrijk is, is dat deze met mate worden uitgevoerd en onder goede begeleiding. Gelukkig zijn de docenten op de school van uw kind gekwalificeerd om deze oefeningen aan te bieden!

… We krijgen regelmatig de vraag “is dit nu wel leuk voor meisjes?”. Wij hadden ooit dezelfde vraag, en kwamen erachter dat meisjes dit net zo leuk vinden als jongens. Natuurlijk moet er wel voldoende variatie worden aangeboden!

… U wilt dit vast niet horen, maar een van de grootste oorzaken van overgewicht bij jongeren zijn de ouders/verzorgers! Zorgt u ervoor dat u niet hoort bij ‘die ouders’?

… We zo af en toe te horen krijgen “ik wil niet dat mijn kind eruit komt te zien als een kleine bodybuilder!” Gelukkig is dat ook niet het doel van dit programma. De hoeveelheid krachtinspanningen in dit programma is voldoende om jongeren gezonder te krijgen (dat is: een betere lichaamssamenstelling te laten krijgen) en meer gemotiveerd te krijgen om actief te zijn. Immers: wanneer krachtinspanningen met mate worden uitgevoerd zijn de gezondheidseffecten het grootst!

Ook interessant om te lezen

Wilt u meer weten over dit programma? Kijk dan vooral ook onder in de media voor meer informatie. Andere interessante pagina’s die u zou kunnen bezoeken zijn: